Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
Silviu Bănilă
336 vizualizări 3 mar 2018

UPDATE 2 Autorităţile americane încearcă să afle din ce cauză s-a împuşcat bărbatul în faţa Preşedinţiei SUA. Numele persoanei decedate nu a fost dezvăluit încă.

Serviciul american pentru protecţia demnitarilor (Secret Service) consideră că este vorba de o sinucidere.

Nu se ştie dacă bărbatul a recurs la acest gest din motive politice.

UPDATE 1 Serviciul american pentru protecţia demnitarilor (Secret Service) a instituit un perimetru de securitate în zona Casei Albe din cauza incidentului armat, relatează CBS News.

"Agenţi Secret Service au reacţionat la informaţii potrivit cărora o persoană s-a împuşcat, într-un incident produs în faţa intrării nordice în curtea Casei Albe", se arată într-un comunicat oficial.

Nicio altă persoană nu a fost rănită în incidentul armat.

Preşedintele Donald Trump şi soţia sa, Melania, se aflau în staţiunea Mar-a-Lago, situată în Palm Beach (Florida), în momentul producerii incidentului.

"Suntem la curent cu informaţiile despre acest incident. Preşedintele a fost informat", a declarat Hogan Gidley, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Ştirea iniţială. Un bărbat s-a împuşcat, sâmbătă după amiaza,  în imediata apropiere a Casei Albe. „Personalul Serviciului Secret răspund la o intervenţie - se pare că un individ s-a împuşcat lângă gardul de protecţie din zona de nord a Casei Albe”, a precizat Serviciul Secret.

Preşedintele Donald Trump şi Melania Trump nu se aflau în interiorul Casei Albe, în momentul producerii incidentului, informează CNN, ci în Mar-a-Lago, Florida. Aceştia se vor întoarce sâmbătă seara la Washington, pentru evenimentul anual Gridiron Club Dinner.

„Am fost înştiinţaţi cu privire la producerea evenimentului”, a declarat secretarul de presă Hogan Gidley. „Preşedintele a fost informat. Serviciul Secret vă va oferi alte detalii”.

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Cathy Milhoan, a spus că incidentul s-a întâmplat în dreptul porţiunii de nord a gardului de protecţie al Casei Albe, victima împuşcându-se cu un singur foc de armă. Personalul de pază nu a folosit armamentul din dotare, mai informează Milhoan.

Totodată, Serviciul Secret a precizat că un pieton şi traficul rutier au fost perturbate de incidentul produs lângă Casa Albă.

În curs de actualizare


 

Citește și: