Teodora Marinescu
697 vizualizări 26 iul 2018

Benalla susţine că a fost invitat să participe la intervenţia forţelor de ordine în aplanarea protestelor de la Paris din 1 mai 2018, ca un "observator" de şeful Poliţiei Laurent Simonim, care i-a oferit echipament pentru "propria protecţie". După manifestaţii, imagini în care un civil purtând o cască de protecţie a Poliţiei care agresa un manifestant au apărut pe reţelele de socializare. Săptămâna trecută, cotifianul Le Monde a dezvăluit că civilul este Alexandre Benalla, consilier al preşedintelui Franţei. În urma scandalului declanşat de dezvăluiri, Benalla şi-a justificat intervenţia explicând că protestatarul agresat era fiind violent şi "isteric".

Fostul colaborator al preşedintelui Franţei nu a părut afectat de faptul că a agresat protestatarul, greşeala despre care a vorbit, fiind aceea de a-şi ignora funcţia de la Elysee.

"Greşeala pe care am făcut-o a fost să merg acolo. Şi să îmi ignor funcţia de la Elysee. Este greşeala pentru care sunt pedepsit, nu pentru că nu am comis o infracţiune, ci pentru că am comis o greşeală politică, o greşeală de imagine", a adăugat Benalla.

În cazul Benalla, "responsabilul sunt eu", a afirmat marţi preşedintele francez, Emmanuel Macron, în faţa deputaţilor majorităţii, arătând că a resimţit acţiunile din 1 mai ale colaboratorului său ca "o trădare". Opoziţia din Franţa că a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, pe fondul scandalului Benalla.

"Dacă vor un responsabil, acesta este în faţa dumneavoastră. Să vină să-l caute. Răspund poporului francez", a declarat Macron în faţa parlamentarilor şi mai multor membri ai guvernului.

 

🔴🔴🔴🔴 ALERTA VIOLENCES POLICIÈRES

DES POLICIERS TABASSENT ET GAZENT TOUT LE MONDE PLACE CONTREESCARPE !!
FAITES TOURNER IL FAUT QUE TOUT LE MONDE VOIT !!#ViolencesPolicieres #1erMai pic.twitter.com/Dabr6HHwyJ

— Taha Bouhafs🔻 (@T_Bouhafs) May 1, 2018

Alexandre Benalla, care a fost responsabil cu securitatea lui Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidenţiale, a fost inculpat după ce cotidianul francez Le Monde a difuzat imagini în care acesta agresa un protestatar.

 

Citește și: