Teodora Marinescu
166 vizualizări 20 iun 2018

Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite, la fel ca tot cadrul ONU, a fost înfiinţat pentru a "ajuta toate statele membre, nu doar o naţiune sau un grup de naţiuni", a adăugat ambasadorul Rusiei la ONU.

"Din păcate, colegii noştri din Washington nu înţeleg asta. Totuşi, răspunsul comunităţii internaţionale la ideea (Statelor Unite) de reformare a consiliului arată că sunt izolaţi în această problemă", se arată într-un comunicat al reprezentanţei Rusiei.

"Se pare că Statele Unite ar vrea să transforme consiliul într-un instrument prin care să îşi promoveze interesele şi să pedepsească ţările care nu sunt de acord cu Washingtonul", se mai arată în comunicat.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a anunţat că Statele Unite s-au retras din Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite, catalogând consiliul drept "părtinitor", în special faţă de Israel. Washingtonul a criticat în repetate rânduri faptul că este permis ţărilor care încalcă drepturile omului să fie membre ale consiliului cu sediul la Geneva.

Citește și: