1476 vizualizări 20 nov 2013

Amnesty International a îndemnat marţi Bulgaria să acţioneze de urgenţă pentru îmbunătăţirea situaţiei "inumane" în care sunt instalaţi refugiaţi într-o tabără în apropiere de frontiera cu Turcia, relatează AFP.

O mie de solicitanţi de azil, majoritatea provenind din Afganistan şi Siria, s-au stabilit în tabăra din Harmanli (sud-est), fără a dispune de condiţii necesare pentru a supravieţui frigurilor de iarnă, anunţă organizaţia pentru apărarea drepturilor omului.

Autorităţile bulgare continuau, săptămâna trecută, să plaseze în tabără refugiaţi noi, inclusiv un grup de sirieni. Minori neînsoţiţi de alte persoane şi femei însărcinate sunt trimişi, de asemenea, în această tabără.

"Unii din cei prinşi la Harmanli se află acolo de mai mult de-o lună, fără să li se spună din ce motiv sau care va fi soarta lor", scrie Amnesty International.

Sofia se aşteaptă ca numărul imigranţilor clandestini să ajungă la 11.000 până la sfărşitul lui 2013, în contextul în care Bulgaria, primul stat al Uniunii Europene în itinerarul refugiaţilor sirieni, nu are suficiente capacităţi pentru a-i primi.

Anna Primac, anna.primac@mediafax.ro

Citește și: