55 vizualizări 10 ian 2010

"Ameninţarea unor false pandemii pentru sănătate", lansată "la presiunea laboratoarelor", trebuie anchetată de către Consiliul Europei (CoE), au cerut o serie de legislatori din Adunarea Parlamentară (APCE) a organismului de la Strasbourg.

Potrivit Mediafax, între parlamentarii nemulţumiţi de isteria creată în rândul europenilor în legătură cu "gripa nouă" se numără socialistul german Wolfgang Wodrag, de profesie epidemiolog, care crede că firmele farmaceutice "au influenţat oamenii de ştiinţă şi autorităţile de sănătate publică, pentru ca aceştia să alerteze guvernele în legătură cu o pandemie".

În cererea înaintată către APCE şi semnată de parlamentari din zece state, Wodrag acuză laboratoarele că "au incitat la risipirea de resurse destinate îngrijirilor medicale, în favoarea strategiilor de vaccinare ineficiente".
În practică, guvernele din Europa au cumpărat zeci de milioane de doze de vaccin, dar majoritatea cetăţenilor se opun vaccinării, astfel că, în prezent, încearcă pe orice cale să-şi recupereze pierderile, prin vânzarea stocurilor uriaşe.

Marea Britanie se oferă să-şi doneze vaccinurile

În această situaţie se află state precum Franţa, Germania, Olanda, Spania, Elveţia, dar şi Marea Britanie, care nici măcar nu mai speră la o vânzare, ci să găsească cui să doneze zeci de milioane de vaccinuri. Londra a comandat 132 milioane doze (mai mult de două doze pentru fiecare locuitor al ţării!), dar sub patru milioane de oameni au acceptat să se vaccineze până acum. The Daily Mail estimează la circa 1,2 miliarde lire sterline pierderea adusă de pregătirile pentru o pandemie care, în loc să fie una dintre cele mai grave din istorie, s-a dovedit a fi cea mai blândă. În locul celor 65.000 de morţi, anticipaţi în vară, în Regatul Unit nu au murit decât 355 de persoane din cauza "gripei noi".

Citește și: