Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
305 vizualizări 29 ian 2018

Andrew McCabe a demisionat luni, dar va rămâne angajat al FBI până când va putea ieşi la pensie cu beneficii depline la jumătatea lunii martie, au declarat sursele citate.

Andrew McCabe a fost director general interimar al FBI de când preşedintele Donald Trump l-a demis pe James Comey, în mai 2017, până în august 2017, când director FBI a fost numit Christopher Wray.

În urmă cu câteva zile, surse citate de site-ul Axios.com declarau că Jeff Sessions, procurorul-general şi secretarul american al Justiţiei, i-a cerut lui Christopher Wray să îl demită pe Andrew McCabe.

Imediat după demiterea directorului FBI James Comey, Donald Trump l-a convocat în Biroul Oval pe directorul interimar, Andrew McCabe, pentru a-l cunoaşte. Surse politice citate de cotidianul The Washington Post şi de site-ul Axios.com au afirmat că Donald Trump l-a întrebat explicit pe Andrew McCabe: Cu cine aţi votat în scrutinul prezidenţial din 2016? Andrew McCabe a răspuns că nu a votat deloc. În plus, Donald Trump a exprimat nemulţumire că soţia lui Andrew McCabe, un politician democrat, a primit donaţii de sute de mii de dolari pentru campania electorală în vederea obţinerii unui loc în Senatul statului Virginia. Liderul de la Casa Albă a evocat şi legăturile soţiei lui Andrew McCabe cu Hillary Clinton, fostul candidat democrat în scrutinul prezidenţial din 2016.

Citește și: