Ioana Bojan
3233 vizualizări 26 nov 2011

O societate care organizează cursuri de limba engleză în China refuză să angajeze persoane născute în zodiile scorpion sau fecioară, considerate instabile sau prea critice, a relatat vineri un cotidian chinez, citat de AFP.

"Nu vrem scorpioni sau fecioare şi vom acorda prioritate capricornilor, peştilor şi balanţelor", potrivit anunţului publicat într-o universitate din oraşul Wuhan (centru), citat de cotidianul local Chutian Dushi Bao.

Potrivit unei reprezentante a companiei, intervievată de ziar, scorpionii au personalităţi prea puternice şi o stare instabilă, în timp ce fecioarele au un simţ critic exacerbat şi nu rămân prea mult timp în acelaşi post.

Cotidianul chinez prezintă de asemenea cazul unei studente, Qi Qin, a cărei candidatură la un post într-o agenţie matrimonială a fost respinsă pentru că este rac, iar "vărsătorii şi scorpionii sunt mai potriviţi în acest post".

"Semnul zodiacal nu este ceva ce pot decide eu", a subliniat Qi Qin, victimă a acestei discriminări care a generat o polemică pe Internet.

"Eu sunt un leu magnific, am mai multe şanse să obţin un post de lider?", s-a întrebat un utilizator al site-ului Sina Weibo, serviciul de microblogging cel mai popular din China.

Aceasta nu este prima dată când candidaţii la un loc de muncă din China trebuie să corespundă unor criterii neaşteptate. În 2004, presa chineză a relatat că aspirantele la un post de funcţionar din provincia centrală Hunan trebuia să aibă "sânii simetrici".

Citește și: