Mihai SCHIAU
762 vizualizări 9 nov 2011

Producătorul danez de lenjerie intimă Change a stârnit furia angajatelor, după ce le-a obligat pe acestea să poarte pe ecuson, pe lângă nume, şi mărimea cupei sutienului, scrie Daily Mail.

Angajatele Change din Suedia au dat deja în judecată lanţul de magazine, spunând că, de când cu noua regulă, sunt hărţuite de clienţi.

"În magazin intră bărbaţi libidinoşi, care se uită ce măsură port eu la sutien. De ce trebuie să ştie toată lumea? Bărbaţii care vând lenjerie intimă nu spun ce mărime poartă la chiloţi", a declarat o vânzătoare revoltată.

"Nu e frumos să mergi pe stradă şi să te întâlneşti cu un client al magazinului, care să-ţi spună pe nume şi să-şi amintească măsura cupei sutientului tău. E o chestiune privată", a spus o altă angajată.

CEO-ul companiei se declară "zăpăcit" de acuzaţii şi spune că măsura nu este obligatorie, având doar rolul de a le arăta clienţilor varietatea de sutiene oferite de Change. "Nu înţeleg de ce acest lucru este considerat înjositor, mai ales că este o chestiune benevolă", a declarat Susann Haglund.

Totuşi, angajaţii spun că au primit un document din care reiese că afişarea mărimii cupei sutienului este obligatorie. "Când te angajezi, ţi se dă un document în care ţi se spune că trebuie să porţi mereu ecusonul cu numele şi cupa sutienului, deci nu mi se pare o alegere", a declarat o angajată a Change.

Sindicatul angajaţilor din Suedia va da în judecată lanţul de magazine, pentru discriminare, după ce negocierile dintre părţi au eşuat. O purtătoare de cuvânt a sindicatului a declarat că oficialii suedezi cercetează dacă ecusoanele cu mărimea cupei sutienului reprezintă o încălcare a legii din această ţară.

Citește și: