Teodora Marinescu
340 vizualizări 20 iun 2018

Întrevederea va avea loc cu patru zile înainte de un summit al Uniunii Europene.

Opiniile diferite au ameninţat coaliţia lui Merkel, care se află într-o dispută cu ministrul german de Interne Horst Seehofer. Italia a intensificat, de asemenea, presiunea asupra UE, pentru găsirea unei soluţii la numărul ridicat de imigranţi care ajung în statele membre.

Publicaţia Corriere della Sera a relatat prima despre întâlnire. Ştirea a fost confirmată de surse diplomatice din Italia.

Publicaţia germană Bild a relatat de asemenea că există planuri pentru astfel de discuţii. Germania îşi va prezenta propunerea pentru imigranţi celorlate state membre, a informat un reprezentant al Guvernului grec.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat miercuri că a convocat o întâlnire informală privind imigranţii, care se va desfăşura duminică şi care ar putea determina viitorul coaliţiei aflate la guvernare în Germania.

"Voi prezida o întâlnire informală privind migraţia şi problema azilului, care va avea loc duminică la Bruxelles şi în cadrul căreia voi lucra cu lideri ai statelor membre interesate să găsească o soluţie europeană", a declarat Juncker într-un mesaj postat pe platforma de microblogging Twitter.

Programarea întâlnirii din acest sfârşit de săptămână este neobişnuită, deoarece vine cu doar câteva zile înainte de summitul Consiliului European din Bruxelles, la care vor participa cele 28 de state membre. Pe ordinea de zi a summitului apare şi problema migraţiei.

Conform unui document obţinut de The Independent, una dintre soluţiile pentru migraţie care se va discuta la Bruxelles este amplasarea unor centre de procesare a migranţilor în partea de nord a Africii.

Ministrul de Finanţe al Franţei, Bruno Le Maire, a declarat săptămâna aceasta că Europa este într-un proces de dezintegrare cauzat de problema migranţilor: „Vedem state care încearcă să găsească soluţii naţionale la probleme care necesită soluţii europene”.

Citește și: