Bianca Ciocotisan
5891 vizualizări 6 iun 2018

La o întalnire cu sindicatele de miercuri, directorul executiv Herbert Diess a recunoscut că îndeplinirea noilor cerinţe şi obţinerea maşinilor noi aprobate pentru vânzare se dovedeşte a fi o provocare. Compania planifică „zile de închidere” pentru a putea rezolva eventualele probleme la vehicule care urmează a fi aprobate pentru vânzare.

„Vom construi numai vehicule care îndeplinesc noile standarde, iar livrările vor avea loc treptat, imediat ce vor exista aprobările necesare. Însă, între timp, multe vehicule vor trebui să fie depozitate, iar pentru a ne asigura că numărul lor nu va deveni prea mare va trebui să planificăm zilele de închidere până la sfârşitul lunii septembrie”, a precizat Herbert Diess.

Începând din septembrie 2018, Uniunea Europeană va aplica standarde mai riguroase la testarea maşinilor, ca aceasta să se facă în condiţii cât mai reale de conducere. Dar deocamdată compania producătoare de maşini precizează că nu dispune de suficient echipament de testare pentru a face faţă acestor standarde şi se teme că va întârzia livrările la o serie de maşini.

Ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, a criticat, la finalul lunii mai, Daimler cu privire la numărul de camioane şi autoturisme Vito şi C-Class care au trebuit rechemate pentru depăşirea normelor de poluare, scrie Reuters. Directorul executiv al companiei, Dieter Zetsche, a fost convocat luni de ministrul Transporturilor la o întâlnire cu uşile închise pentru a discuta despre dispozitivul software care ar fi permis modelelor Vito şi C-Class să depăşească normele de poluare.

La jumătatea lunii mai, autoritatea germană de reglementare a sectorului auto - KBA - a cerut Daimler să recheme aproximativ 6.300 de utilitare Vito echipate cu motor de 1,6 litri, pentru că au încălcat reglementările privind emisiile. Cazul vine după scandalul emisiilor autoturismelor Volkswagen.

„Vom avea un schimb de idei detaliat privind chestiunile tehnice foarte complexe, cu scopul de a afla cât sunt afectate modelele”, a declarat ministrul german al Transporturilor, adăugând că Daimler a primit un termen până pe 15 iunie să găsească o soluţie pentru rezolvarea emisiilor de pe modelul Vito.

„La următoarea întâlnire, care va avea loc peste 14 zile, vom avea pe masă rezultate concrete”, a adăugat ministrul Transporturilor, într-o declaraţie citată de Reuters.

Întrebat cum a fost întâlnirea, executivul Daimler a precizat că „a fost o discuţie bună; ne vom vedea din nou în 14 zile”.

Publicaţia Bild am Sonntag, fără a menţiona surse, a relatat că autorităţile de reglementare investighează aproximativ 40.000 de camionete Mercedes-Benz Vito şi 80.000 de modele C-Class pentru un posibil software care ar fi permis vehiculelor să polueze în exces fără a fi detectate.

Producătorul auto a declarat că va face apel împotriva deciziei KBA de a clasifica software-ul ca fiind ilegal şi că va contesta descoperirile KBA în instanţă, dacă va fi necesar.

Citește și: