Marinela Sarbu
107 vizualizări 9 oct 2019

Numărul total de cereri depuse până la finalul luniii septembrie au fost de peste 1,8 milioane, respectiv 1.860.200, dintre care 520.600 doar luna trecută.

Acest lucru indică o "îngrijorare", conform fondatorului asociaţiei The3Million, Nicholas Hatton, care se ocupă de apărarea intereselor cetăţenilor europeni din Marea Britanie. "Atunci când le facem rău oamenilor, aceştia se îngrijorează şi încearcă să-şi garanteze statutul, iar lor Guvernul le-a făcut foarte mult rău din cauza riscul unui Brexit fără acord", a decclarat acesta pentru AFP.

Ceele mai multe cereri au venit din partea cetăţeni lorpolonezi, români şi italieni.

"Cetăţenii europeni sunt prietenii noştrii, familiile noastre şi vecinii noştrii vor ca ei să rămână", a declarat Brandon Lewis, secreetar de stat din cadrul Ministerului britanic de Interne, printr-un comunicat, apreciind drept "fantastic" numărul de solicitări.

Cetăţenii europeni au termen până pe 31 decembrie 2020 pentru a-şi depune dosarele în cazul unui Brexit fără acord sau până pe 30 iunie 2021 în cazul în care Marea Britanie va ajunge la un acord cu UE în privinţa Brexitului.

 

Citește și: