Silviu Bănilă
1524 vizualizări 16 nov 2015

Niciunul din desenele sale nu a avut un asemenea impact, scrie Daily Mail.

„Eu desenez, reacţionez grafic, desenez ceva spontan cu creionul pe hârtie şi ofer lumii o reacţie directă, necenzurată”, a explicat autorul desenului cu turnul Eiffel, pentru Slate. „În jurul nostru este atât de multă violenţă şi tragedie... Nu ne dorim decât puţină pace. Când am pus pensula pe hârtie, acesta a fost primul lucru care mi-a venit în minte”.

Imaginea realizată de francez a fost distribuită de 50.000 de ori pe Twitter şi de 156.000 de ori pe Instagram.

Printre celebrităţile care au distribuit desenul lui Jean se numără Kim Kardashian, Justin Bieber, John Legend, Fergie şi Katy Perry.

La rândul său, baschetbalistul-vedetă Kevin Seraphin - francez la origine - care joacă la echipa New York Knicks, a adoptat o tunsoare cu simbolul artistului francez, în memoria victimelor de la Paris.

Simbolul turnului Eiffel, îmbrăcat într-o aură pacifistă, a ajuns şi pe tricouri, steaguri, dar şi pe mesajele de condoleanţă depuse în locurile unde au fost masacrate victimele.

„Din păcate, cred că este cea mai distribuită lucrare a mea. Simbolul este un dar. Un instrument de transmitere a solidarităţii şi păcii, nu unul de promovare. Nu vreau să fiu celebru, nu vreau să beneficiez de pe urma acestei expuneri. Această imagine aparţine tuturor oamenilor”, a declarat Jean Jullien. 

Citește și: