UPDATE 07:00  Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunţat că 26 de oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi, în urma atacului armat ce a avut loc, duminică, într-o biserică din Sutherland Springs, iar atacatorul a fost ucis de către ofiţerii Poliţiei locale, relatează CNN.

”26 de oameni şi-au pierdut viaţa. Nu ştim dacă acest număr va creşte sau nu”, a declarat Abbott, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI şi forţele de ordine sunt la faţa locului. Monitorizez situaţia din Japonia", a scris pe contul său de Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump.

UPDATE 22.55: Un reporter al televiuziunii KSAT 12 anunţă că numărul răniţilor a ajuns la 30

Cel puţin 27 de oameni au murit, duminică, după ce un individ a deschis focul într-o biserică din statul american Texas, iar atacatorul a fost ucis de către ofiţerii Poliţiei locale, informează BBC News Online. Atacul armat a avut loc într-o biserică din Sutherland Springs, situată la aproximativ 50 de kilometric de San Antonio, Texas.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei locale, 27 de persoane au murit în urma atacului şi alte câteva au fost rănite.

La faţa locului au ajuns şi agenţi ai FBI, iar autorităţile au precizat că nu ştiu motivele care l-au determinat pe atacator să recurgă la acest gest.

Robert Murphy, purtător de cuvânt al Poliţiei locale a precizat că atacatorul a fost ucis, încercând să fugă de forţele de securitate, relatează CNN.

Citește și: