Bianca Pavaluca
216 vizualizări 25 iul 2018

Alte două persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma mai multor explozii minore şi altercaţii.

Deşi securitatea a fost sporită pentru organizarea alegerilor generale, au existat mai multe incidente. Zeci de mii de poliţişti şi ofiţeri de securitate au fost mobilizaţi să supravegheze buna desfăşurare a alegerilor.

Atacul din oraşul Quetta, din provincia Balochistan, a fost comis de un atacator sinucigaş care viza poliţiştii de la intrarea într-un centru de votare, potrivit unor oficiali locali. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Conform sondajelor, lupta electorală are loc între partidul lui Imran Khan, fost jucător de cricket şi partidul lui Nawaz Sharif, fost prim-ministru.

În timpul campaniei electorale, ambele partide au fost acuzate de fraudă. Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan a declarat că au fost mai multe încercări „flagrante” de manipulare a rezultatelor alegerilor.

Khan a promis că va combate corupţia din ţară, dar rivalii săi îl acuză că profită de pe urma implicării armatei, care a condus Pakistanul pentru aproape jumătate din istoria sa.

Sharif, care a câştigat ultimele alegeri, a fost închis pentru corupţie după un scandal apărut în urma unei scurgeri de informaţii din Panama Papers.

Urnele se vor închide la ora locală 18.00 (16.00, ora României), iar rezultatele vor fi făcute publice joi.

Foto: Hepta

Citește și: