Mihai Draghici
5613 vizualizări 20 iul 2018

19:50 12 persoane au fost spitalizate în urma atacului din autobuz, informează Poliţia locală, dintre care 3 sunt în stare gravă. Până în acest moment, nu se cunoaşte motivaţia atacului. Agresorul este un bărbat de 34 de ani, născut în Iran, dar cu cetăţenie germană. "Deocamdată, nu au fost găsite indicii privind radicalizarea autorului atacului", a declarat procurorul regional, Ulla Hingst. 

19:00 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, în urma unei solicitări Mediafax, că printre victimele atacului din orăşelul Lübeck nu se află cetăţeni români.

Potrivit surselor citate de site-ul LübeckerOnline, douăsprezece persoane sunt rănite uşor, iar două sunt în stare gravă.

Autorul atacului, un bărbat de peste 30 de ani care susţine că este din Iran, a fost reţinut.

Poliţia germană a confirmat incidentul. "În Lübeck are loc o operaţiune de amploare. Încercăm să aflăm motivul atacului", a comunicat Poliţia regională.

Printre persoanele rănite se numără şi şoferul autobuzului de transport în comun. Incidentul a avut loc în zona Kücknitz din orăşelul Lübeck, în apropierea unei staţii de autobuz.

Din ce povestesc pasagerii autobuzului, primul atacat a fost un bărbat care se ridicase pentru a oferi locul său unei pensionare. El a fost lovit în piept cu un cuţit de agresor. În clipa următoare, a început masacrul. Individul lovea cu cuţitul în dreapta şi în stânga călătorii îngroziţi. Proporţiile carnagiului au fost reduse de prezenţa de spirit a şoferului, care a frânat brusc şi a deschis uşile autobuzului, din care pasagerii au ieşit ţipând îngroziţi. Poliţiştii au ajuns imediat la faţa locului, alertaţi de apelurile la 112 şi l-au imobilizat pe agresor, un iranian de aproximativ 30 de ani. 

Pentru moment atacul nu a fost asociat cu un act terorist, dar mai mulţi pasageri l-au văzut pe agresor aruncând în autobuz un rucsac care fumega şi este cercetat de specialiştii chemaţi de echipele de intervenţie.

”Atac grav cu un cuţit în Germania, în oraşul nordic Lubeck. Informaţiile iniţiale arată că o persoană a fost ucisă şi cel puţin şase rănite,” scrie Cindy Saine pe Twitter.

O altă imagine publicată pe twitter arată intervenţia paramedicilor. 

Poliţia din Lubeck a semnalat incidentul pe contul de Twitter:

foto: ln-online.de

 

Citește și: