Mircea Olteanu
371 vizualizări 20 aug 2018

Poliţia regională Mossos a transmis pe Twitter că individul a încercat să intre într-o secţia de poliţie aproape de ora locală 6.00 (ora României, 7.00), cu "scopul de ataca ofiţerii de poliţie", însă a fost împuşcat.

Momentan nu este clar în ce stare se află suspectul.

Potrivit unor surse, citate de cotidianul La Vanguardia, suspectul, un rezident de origine algeriană, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat mortal.

Presa spaniolă mai relatează că individul ar fi strigat "Allahu Akbar" în momentul în care a pătruns înarmat cu un cuţit în secţia de poliţie.

Atacatorul, care locuia în oraşul Cornella de Llobregat, aflat la sud de Barcelona, era în Spania de mai mulţi ani. Potrivit presei spaniole, individul, identificat drept Abdelouahab Taib, nu avea antecedente penale şi locuia cu o femeie de origine spaniolă.

Autorităţile au percheziţionat locuinţa individului, aflată la mică distanţă de secţia de poliţie, şi au audiat-o pe partenera acestuia.

Teresa Cunillera, reprezentanta Guvernului spaniol în Catalonia, a refuzat să facă speculaţii în legătură cu motivele atacatorului, relatează postul BBC News.

Citește și: