265 vizualizări 24 ian 2011

UPDATE 10: Şeful statului i-a trimis preşedintelui Rusiei un mesaj de condoleanţe după atentatul de la Moscova

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, luni, un mesaj de condoleanţe în care afirmă că în faţa unor tragedii precum atacul de la Moscova răspunsul nu poate fi decât solidaritatea şi hotărârea de a continua lupta împotriva terorismului.

Traian Băsescu îşi exprimă în mesaj "compasiunea şi regretul pentru producerea acestui cumplit act terorist" care a avut loc la Aeroportul Domodedovo din Moscova.

Şeful statului a adresat, în numele poporului român şi al său personal, sincere condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, poporului rus şi familiilor victimelor atentatului.

"În faţa unor astfel de acte absurde nu putem avea alt răspuns decât solidaritatea şi hotărârea de a continua lupta împotriva acestui cumplit flagel, terorismul. Dincolo de durerea pe care o produc, astfel de tragedii nu pot decât să ne unească, să ne apropie şi să ne convingă de justeţea politicii noastre antiteroriste", a afirmat preşedintele României în scrisoarea transmisă omologului său Dmitri Medvedev.


UPDATE 9: Capul presupusului autor al atentatului de la Moscova a fost găsit

Capul presupusului autor al atentatului comis la aeroportul Domodedovo a fost găsit, anunţă o sursă din cadrul poliţiei citată de agenţia Interfax, precizând că este un bărbat cu figură de arab în vârstă de 30-35 de ani, informează AFP.

"A fost găsit capul unui bărbat de tip arab de 30 - 35 de ani, probabil el este cel care a declanşat dispozitivul exploziv", declară sursa citată.


UPDATE 8: Dmitri Medvedev ameninţă teroriştii pe Twitter

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a reacţionat imediat la atentat cu un mesaj pe Twitter. "Securitatea va fi întărită în marile centre de transport", a transmis preşedintele, alături de un mesaj de condoleanţe rudelor victimelor din atentat. "Organizatorii vor fi indenificaţi şi pedepsiţi", a ameninţat el.


UPDATE 7: Bilanţul atentatului de la aeroportul Domodedovo din Moscova a ajuns la 35 de morţi

Atentatul comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova s-a soldat cu moartea a 35 de persoane, potrivit unui nou bilanţ, prezentat de purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Elena Galanova, relatează AFP.

"Conform datelor actualizate, sunt 35 de morţi", a declarat purtătoarea de cuvânt, pentru postul de televiziune NTV.


UPDATE 6: Un utilizator al site-ului de video sharing Twitvid a postat câteva clipuri video înregistrate imediat după explozie

CLICK AICI PENTRU VIDEO ŞI GALERIE FOTO


UPDATE5: Autorităţile ruse caută trei persoane, suspectate de implicare în atentatul de la Moscova

Trei persoane, suspectate că ar fi implicate în atentatul sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova, sunt căutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie pentru agenţia Interfax, citată de AFP.

Un atentat sinucigaş cu bombă a provocat, luni după-amiază, moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 130, la aeroportul Domodedovo din Moscova, în zona de sosire a zborurilor internaţionale, a relatat agenţia RIA Novosti, citând Ministerul Sănătăţii.

Atacatorul kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în timp ce se afla printre persoanele care aşteptau călătorii, a declarat o sursă din poliţie citată de RIA.

Bomba a avut o putere echivalentă cu cinci kilograme de TNT şi era umplută cu fragmente de metal, potrivit aceleiaşi surse.

"Explozibilul a fost activat în zona sosirilor internaţionale de un terorist kamikaze, potrivit primelor informaţii", a declarat anterior pentru Interfax o sursă din poliţie.

"Nu este exclus ca bomba să fi fost amplasată în bagaje", a adăugat această sursă.

Trei persoane suspectate că ar fi implicate în atentat sunt căutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie pentru agenţia Interfax.


UPDATE 4: Potrivit ultimului bilanţ, este vorba în prezent de cel puţin 31 de morţi şi 130 de răniţi.

Bilanţul atentatului sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova a ajuns la 31 de morţi şi 130 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii Publice, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Explozia s-a produs în zona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilor internaţionale.

Atacatorul kamikaze se afla printre persoanele care aşteptau călătorii sosiţi cu zboruri internaţionale.

Puterea exploziei echivalează cu cinci kilograme de TNT.

A fost declanşată o anchetă pentru comiterea unui atentat, potrivit Parchetului rus.


UPDATE 3: Bilanţul atentatului de la aeroportul Domodedovo a ajuns la 23 de morţi şi 130 de răniţi

Bilanţul atentatului sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova a ajuns la 23 de morţi şi 130 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii Publice, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Explozia produsă luni în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a fost provocată de un atentat sinucigaş, a relatat anterior agenţia Interfax, citând o sursă din poliţie.

· Explozie la un centru comercial din Rusia, soldată cu 2 morţi şi cel puţin 3 răniţi

· INCIDENT AVIATIC ÎN RUSIA. Trei persoane au murit, iar 46 au fost rănite, după ce un avion a explodat - VIDEO

· 11 septembrie rusesc: Atentate teroriste în lanţ la metroul din Moscova. O nouă bombă găsită pe calea ferată. Putin îi ameninţă cu "nimicirea" pe terorişti

· Una dintre "văduvele negre" de la Moscova, chiar văduvă de rebel cecen

· Moscova vrea să-şi redeschidă bazele navale militare din Siria

· 11 septembrie rusesc: "Văduvele Negre" din Cecenia lasă Moscova în lacrimi

· Două moldovence au murit în timpul atentatelor de la metroul din Moscova

· O profesoară de informatică, una dintre autoarele atentatelor de la Moscova

Un bilanţ anterior, anunţat de surse medicale, evoca moartea a cel puţin zece persoane şi rănirea a aproximativ 20 rănite.


UPADATE 2: Metroul şi aeroporturile din Moscova, plasate sub supraveghere sporită

Metroul şi aeroporturile Şeremetievo şi Vnukovo din Moscova au fost plasate sub supraveghere sporită, luni, în urma exploziei provocate de un atentat sinucigaş pe aeroportul Domodedovo din capitala Rusiei, relatează presa rusă, citată de AFP.

Explozia produsă luni în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a fost provocată de un atentat sinucigaş, relatează agenţia Interfax, citând o sursă din poliţie.

În urma exploziei, cel puţin zece persoane au fost ucise şi aproximativ 20 rănite, a anunţat agenţia Interfax, citând surse medicale.

"Explozia s-a produs în zona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilor internaţionale", a precizat o reprezentantă a comitetului de anchetă, Tatiana Morozova.


UPDATE: Explozia de la aeroportul Domodedovo din Moscova, provocată de un atentat sinucigaş

Explozia produsă luni în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a fost provocată de un atentat sinucigaş, relatează agenţia Interfax, citând o sursă din poliţie, transmite AFP.

În urma exploziei, cel puţin zece persoane au fost ucise şi aproximativ 20 rănite, a anunţat agenţia Interfax, citând surse medicale.


O explozie s-a produs luni în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat agenţia Interfax, citată de AFP.

Potrivit sursei citate, explozia s-a soldat cu moartea a cel puţin zece persoane.

Ioana Bojan, ioana.bojan@mediafax.ro

Citește și: