Raluca Manga
969 vizualizări 18 iul 2016

Oficiali francezi nu au putut confirma că atacatorul Mohamed Lahouaiyej Bouhlel ar fi fost recrutat de algerian, spunând că ancheta este în curs de desfăşurare.

Sâmbătă, reţeaua Stat Islamic a transmis un mesaj prin care saluta atentatul de la Nisa, precizând că a fost comis de "un soldat" al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia.

Unchiul atacatorului, Sadok Bouhlel, a declarat pentru The Associated Press că având în vedere problemele familiei - el a fost îndepărtat de soţia sa şi de cei trei copii-, algerianul "a găsit în Mohamed o pradă uşoară pentru recrutare".

Prietenii şi familia au spus că acesta nu era în trecut un musulman care să respecte tradiţia. Cazeneuve a declarat luni pentru postul de radio RTL că este posibil ca şoferul camionului să fi fost motivat de mesaje ale Stat Islamic, şi că nu s-a coordonat neapărat cu o reţea mai extinsă.

"Mohamed nu se ruga, nu mergea la moschee şi mânca carne de porc", a spus Sadok Bouhlel, care a fost profesor în oraşul tunisian Msaken. Acesta a sspus că a aflat despre recrutorul algerian de la rudele care locuiesc la Nisa.

Sadok a mai spus că nu vrea ca nepotul său să fie înmormântat în Msaken. "A făcut peste 80 de familii să sufere şi a pătat reputaţia oraşului nostru şi a ţării noastre", a spus acesta.

Citește și: