Teodora Marinescu
198 vizualizări 14 iun 2019

„Aceste atacuri neprovocate prezintă o ameninţare clară la adresa păcii internaţionale şi securităţii, un asalt asupra libertăţii navigaţiei şi o campanie inacceptabilă a escaladării tensiunilor de către Iran”, a declarat Pompeo.

„Iranul ar trebui să răspunde diplomaţiei cu diplomaţiei, nu cu terorism. Statele Unite îşi vor apăra forţele, interesele şi vor ajuta partenerii pentru un comerţ global sigur şi stabilitate regională”, a adăugat acesta.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Iranul respinge acuzaţiile privind atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman

Iranul respinge acuzaţiile aduse de Statele Unite privind implicarea sa în atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman, a afirmat joi misiunea iraniană la ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters."Iranul respinge categoric acuzaţiile nefondate aduse de Statele Unite cu privire la incidentele din data de 13 iunie", au afirmat oficialii iranieni.

„Iranul respinge categoric acuzaţiile nefondate aduse de Statele Unite cu privire la incidentele din data de 13 iunie”, au afirmat oficialii iranieni.

Foto: caracter ilustrativ
 

 

Citește și: