Mircea Olteanu
314 vizualizări 22 apr 2019

O analiză a cadavrelor suspecţilor indică în mod clar că aceştia erau atacatori sinucigaşi, a declarat Ariyananda Welianga, un anchetator guvernamental. Oficialul a precizat că majoritatea atentatelor cu bombă au fost comise de un singur atacator, doar la Hotelul Shangri-La din Colombo au fost doi terorişti.

Ruwan Wijewardena, ministrul Apărării din Sri Lanka, a catalogat incidentele ca fiind atacuri teroriste comise de extremişti religioşi.

Poliţia a comunicat că 24 de persoane au fost reţinute în legătură cu atentatele, care încă nu au fost revendicate de nicio grupare. Autorităţile din Sri Lanka au fost avertizate pe 4 aprilie că ar putea avea loc incidente de natură teroristă pe teritoriul ţării, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Rajitha Senaratne, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

"Pe 4 aprilie, cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost informaţi", a declarat acesta.

Anterior, premierul Ranil Wickremesinghe a afirmat că Poliţia fusese avertizată cu cel puţin 10 zile înainte.

"La data de 9 aprilie, şeful serviciilor de informaţii a scris o scrisoare, iar în acea scrisoare erau trecute multe denumiri de grupări teroriste. Premierul nu a fost informat cu privire la existenţa acestei scrisori", a adăugat Senaratne.

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat că 290 de persoane au murit şi cel puţin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

 

Citește și: