175 vizualizări 9 oct 2019

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ecuador că, până la data de 3 noiembrie 2019, autorităţile au decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul naţional. Ca urmare a eliminării subvenţiilor la carburanţi şi a creşterii preţurilor acestora, se va desfăşura o grevă naţională fiind posible proteste, motiv pentru care s-au instituit restricţii temporare de circulaţie pentru pietoni şi vehicule, inclusiv pe timpul nopţii (20:00 – 05:00<x-apple-data-detectors://2>)”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, din cauza protestelor din ultimele zile au fost raportate disfuncţionalităţi ale sistemului de transport rutier şi aerian pe întreg teritoriul ţării.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite zonele blocate de protestatari.

„Având în vedere că România nu dispune de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Ecuador, cetăţenii români aflaţi pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Peru<http://www.mae.ro/romanian-missions/3218#893> şi să îşi anunţe prezenţa în regiune pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, potrivit sursei citate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima: +51 1 440 93 96<tel:+51%201%20440%2093%2096>, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Lima: +51 989 483 013<tel:+51%20989%20483%20013>.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro<http://lima.mae.ro/>, www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Citește și: