Mădălina CHIŢU
3127 vizualizări 30 apr 2015

Alpinistul irlandez Paul Devaney, cel care anul trecut a scăpat cu viaţă dintr-o avalanşă produsă pe Everest, a reuşit să păcălească din nou moartea. Acesta se afla într-o nouă expediţie pe Everest, sâmbăta trecută, atunci când s-a produs cutremurul din Nepal de 7,8 grade pe scara Richter, scrie The Telegraph.

Paul a reuşit să imortalizeze, cu ajutorul unui telefon mobil, momentul în care un val uriaş de zăpadă venea cu viteză spre locul unde campase alături de alţi alpinişti. ”Eram în cortul cu mâncare în dimineaţa zilei de 25 aprilie, atunci când s-a produs cutremurul, moment în care am observat că masa a început să se mişte, apoi a urmat o mişcare puternică. Am fugit afară şi întregul gheţar Khumbu se mişca puternic sub picioarele mele. Tabăra noastră era poziţionată în direcţia în care a venit valul de zăpadă, aşa că m-am uitat în sus la zăpada care venea cu putere aşteptând ca pericolul să vină din direcţia aceea”, a scris alpinistul în momentul în care a postat clipul pe YouTube.

Pe imagini se poate auzi cum cineva strigă la toţi cei ieşiţi afară să intre înăuntrul cortului. În timp ce lumea se îndrepta spre cortul cu mâncare o voce se aude spunând: ”Priveşte! Priveşte!”, iar imaginea se mută în direcţia vârfului de munte, de unde venea un val uriaş de zăpadă.

În cele din urmă, alpinistul irlandez intră în cort, unde continuă să filmeze. În imagini se poate vedea cum lumea este îngrozită de avalanşa puternică care a lovit tabăra de alpinişti. În interiorul cortului se aude o voce care spune :”La pământ”, iar în imagini se vede cum lumea se întinde pe jos, sub mese şi aşteaptă ca pericolul să treacă. 

”Este uriaş. Nu am văzut niciodată ceva atât de uriaş care să vină spre noi. Oh, Dumnezeul meu!”, spune Paul pe întregistrarea video.

Citește și: