Laura Cojocaru
603 vizualizări 4 apr 2019

Italienii au auzit vestea că un grup de 70 de rromi stabiliţi în Italia, femei bărbaţi şi copii, ar fi urmat să fie transferaţi temopoarar într-un centru de plasament de la periferia Romei.

Aşadar, zeci de italieni din cartierul Torre Maura s-au strâns în faţa centrului de plasament şi au dat foc ghenelor, pentru a nu-i lăsa pe rromi să ajungă la destinaţie.

La faţa locului au venit şi autorităţile locale în scopul de a stopa manifestaţia.

„Era o atmosferă tensionată, plină de ură. Procurorul Romei a deschis deja o anchetă pentru rasism şi incitare la ură. A fost o situaţie care putea scăpa de sub control în cartierul Torre Maura, unde în trecut au mai existat astfel de incidente sociale”, a declarat primarul  Virginia Raggi.

 

Primarul a anunţat că cetăţenii rromi au fost mutaţi într-un alt centru de plasament.

 

Italienii au flutruat drapelul naţional şi au susţinut sus şi tare că nu vor accepta sub nicio formă prezenţa cetăţenilor rromi în cartierul lor.

„O să ne jefuiască. Lasă  gunoaie în urma lor. Ei nu ştiu să trăiască civilizat.”, susţine un protestatar.

 

Un alt italian a strigat: „Aceşti oameni merită spânzuraţi”.

 

Serviciile secrete italiene au avertizat luna trecută Parlamentul că atacurile asupra imigranţilor şi minorităţilor ar putea fi din ce în ce mai multe şi mai violente înainte de alegerile europarlamentare din mai.

 

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a cerut un nou recensământ al populaţiei rrome, în urma căruia toţi romii care nu sunt italieni ar putea fi expulzaţi.

 

Citește și: