Bianca Pavaluca
180 vizualizări 30 apr 2019

Poliţiştii nu au oferit detalii privind natura incidentului, dar au avertizat cetăţenii să nu se apropie de zona de intervenţie. Incidentul a avut loc în zona Philipstown.

Serviciul de ambulanţă a transmis că mai multe ambulanţe se află în zonă, dar accestea nu au primit momentan niciun pacient.

Conform informaţiilor apărute în presa locală, poliţiştii au fost chemaţi în urma unor ameninţări cu bombă şi au evacuat toate persoanele din zonă. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a refuzat să comenteze informaţiile publicate de New Zealand Herald.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.

Autorităţile au anunţat că au identificat un dispozitiv exploziv într-un apartament din Christchurch şi că au arestat un bărbat în vârstă de 33 de ani.

„Poliţiştii au localizat un pachet care conţinea un dispozitiv exploziv şi muniţie la o adresă vacantă în Christchurch”, a declarat John Price, comandant al poliţiei din Christchurch.

Poliţiştii au eliberat zona şi au permis întoarcerea locuitorilor după ce pachetul a fost preluat de experţi.

 

Citește și: