Silviu Bănilă
6321 vizualizări 30 mar 2015

Tim Cook a condamnat noul val de "legi pro-discriminare", care sunt "foarte periculoase" şi "se situează împotriva principiilor care au stat la baza formării Americii", adăugând că "au potenţialul de a compromite deceniile de progres, înregistrate în privinţa promovării egalităţii în drepturi".

"Comunitatea de business din America a recunoscut în urmă cu mult timp că această discriminare, în toate formele sale, este nocivă pentru afaceri. La Apple, dorim să îmbunătăţim viaţa clienţilor noştri. Vrem să facem afaceri într-un mod cât mai corect. Tocmai de aceea, în numele Apple, mă opun acestui nou val legislativ. Scriu acest material în speranţa că vă tot mai mulţi oameni se vor alătura mişcării. Din Carolina de Nord până în Nevada, aceste propuneri legislative afectează joburile şi creşterea economică în regiuni ale Americii în care, cândva, economia secolului 21 era primită cu braţele deschise", a scris Cook, potrivit editorialului din Washington Post.

Cook este foarte familiarizat cu discriminarea. În iunie 2014, Cook a acordat un interviu celor de la New York Times, în care a povestit cum a fost martor, în anii 1970, la arderea unei cruci, în curtea unei familii de culoare, pe care o cunoştea. Tânărul Cook le-a zis celor din Ku Klux Klan să se oprească, dar a fugit repede cu bicicleta, după ce a văzut că unul dintre rasişti era chiar preotul unei biserici locale.

"Zilele segregării şi ale discriminării, ale semnelor "doar pentru albi" din magazine şi toalete, trebuie să rămână pierdute adânc în trecutul nostru", a declarat Cook. "Nu trebuie să revenim la aşa ceva. America trebuie să fie "tărâmul oportunităţilor" în mod egal pentru toată lumea".

Cook este unul dintre antreprenorii de succes care se opun noilor legi considerate "discriminatorii". Marc Benioff, directorul executiv al Salesforce, a anunţat joia trecută că va anula "toate programele care necesită ca angajaţii/clienţii companiei să călătorească în Indiana, unde riscă să fie discriminaţi". "Aceasta nu este o problemă politică", a scris Cook. "Nu este o problemă religioasă. Este vorba de cum ne tratăm între noi, ca fiinţe umane". 

Citește și: