Teodora Marinescu
132 vizualizări 22 apr 2019

Pentru CNN, Giuliani a declarat că unul dintre avocaţii lui Mueller este "asasin", iar echipa acestuia "aproape a torturat oamenii" care au fost interogaţi.

Avocatul liderului de la Casa Albă a afirmat pentru NBC că Robert Mueller a încercat "să îi însceneze totul" lui Trump.

„Nu este nimic rău să primeşti informaţii de la Rusia. Depinde de unde provine", a declarat Giuliani.

„Nu am nicio problemă cu ancheta privind ingerinţele ruse în alegeri. Adevărul este, voi credeţi că aceasta este prima oară când ruşii au încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale?" a adăugat Giuliani.

Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiţiei versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump şi Moscova. Secretarul Justiţiei, William Barr, care este şi procuror general a redactat raportul, ţinând secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactată a fost trimisă Congresului, iar alta a fost publicată.

În iunie 2017, pe fondul relatărilor că Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstrucţionarea justiţiei, preşedintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Albă, Donald "Don" McGahn, să îl îndemne pe procurorul general să îl demită pe Robert Mueller întrucât ar fi fost în situaţii de "conflict de interes" şi trebuia "înlăturat". Don McGahn a refuzat să îndeplinească ordinul. În raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele.

 

Citește și: