Cristina ANDREI
818 vizualizări 14 feb 2018

„Nici Organizaţia Trump şi nici staff-ul de campanie al preşedintelui nu au fost parte din tranzacţia cu doamna Clifford şi nici nu am primit înapoi banii pentru această plată, nici direct, nici indirect", a declarat Cohen pentru The Times. „Plata către doamna Clifford a fost legală şi nu a reprezentat contribuţie sau cheltuială de campanie pentru niciun candidat", a mai explicat acesta. 

Wall Street Journal scria, în ianuarie, că avocatul Michael Cohen a plătit-o pe actriţa de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford, pentru ca aceasta să nu facă publică aventura pe care a avut-o cu Donald Trump. Atât preşedintele SUA, cât şi femeia au negat că au avut vreo legătură, iar Cohen spunea atunci că nu a avut loc nicio plată. 

Ulterior, publicaţia a transmis că avocatul ar fi înfiinţat expres o companie pentru a o plăti pe Clifford, folosind nume de cod pentru a ascunde identitatea celor implicaţi. Cohen nu a negat explicit aceste informaţii. 

Recent, avocatul a declarat că el însuşi a informat Comisia Electorală Federală că a efectuat independent această plată, după ce un grup de activişti a înaintat o plângere în care reclama că banii ar putea fi considerată o contribuţie la campania preşedintelui Donald Trump. Principala nemulţumire era aceea că nu este cunoscută sursa banilor, însă, după cum au argumentat aceştia, indiferent de originea lor, ar putea fi consideraţi o contribuţie de campanie pentru că au fost meniţi să afecteze rezultatul scrutinului. 

Într-un interviu pe care l-a acordat în 2011, Stephanie Clifford a spus că a avut o aventură cu Trump în 2006, însă declaraţiile nu au fost publicate până recent. După apariţia materialului, actriţa de filme pentru adulţi a negat că asta s-ar fi întâmplat vreodată. 

 

Citește și: