Oncu Marius Gheorghe
2374 vizualizări 13 ian 2012

Directorul general al grupului britanic Lloyds, Antonio Horta-Osorio, a renunţat la bonusul de 2,4 milioane de lire sterline (2,87 milioane de euro) pentru anul trecut, după ce lipsit două luni, din cauza oboselii, dar şi a rezultatelor băncii, transmite Reuters. Horta-Osorio va primi salariul de bază de 1,1 milioane de lire sterline şi ar putea în continuare încasa 4,5 milioane de lire sterline printr-un plan pe trei ani.

"Dreptul la bonus ar trebui să reflecte rezultatele grupului, dar şi circumstanţele financiare dificile ale multor oameni. De asemenea, recunosc că absenţa mea a avut impact atât în interiorul, cât şi în afara băncii, inclusiv asupra acţionarilor", a spus el.
Plata bancherilor, mai ales bonusurile, au reprezentat o problemă politică în Marea Britanie, după ce guvernul a cheltuit 66 de miliarde de lire sterline în 2008 pentru a salva de la faliment Lloyds şi RBS.
Acţiunile Lloyds au pierdut 60% din valoare anul trecut, iar guvernul de la Londra ar putea avea o pierdere de 12 miliarde de lire pentru paricipaţia de 40% la bancă, obţinută în urma unui ajutor financiar de 20 de miliarde de lire.

Citește și: