Maria Bîrnaure
988 vizualizări 1 mai 2017

Aflat la o cină oficială, Joe Biden a ţinut să dezmintă zvonurile potrivit cărora el ar fi următorul candidat democrat la alegerile pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii din 2020, spunând însă că atât el, cât şi Barack Obama, vor fi acolo, în sfera politică şi vor face tot ceea ce le va sta în putinţă pentru a ajuta la conturarea opiniei publice. 

„Sunt gata să ajut la strângerea de bani, să recutez candidaţi, să fac campanie. La fel şi Barack. Trebuie doar să-mi spuneţi ce vreţi”, a declarat Biden, potrivit The Hill. 

De când a părăsit Casa Albă în urmă cu 100 de zile, Barack Obama a fost văzut în vacanţă în Caraibe şi, recent, a susţinut primul său discurs de după înlocuirea sa de către Donald Trump, în cadrul căruia nu a spus nimic despre viitorul său politic sau despre succesorul său. 

Dacă despre Joe Biden s-a spus că este posibil să fie următorul candidat al democraţilor la preşedinţie, fapt pe care a ţinut să îl dezmintă, Barack Obama nu a vorbit despre întoarcerea sa în politică, afirmând, în cadrul evenimentului de la Chicago că petrece timp gândindu-se care este cel mai important lucru pe care îl poate face la viitorul său loc de muncă. 

„Singurul lucru important pe care îl pot face este să ajut în felul meu noua generaţie de lideri pentru ca aceştia să îşi pună amprenta asupra procesului de schimbare a acestei lumi”, a declarat Obama. 

Foştii preşedinţi americani au îmbrăţişat alte activităţi după ce au părăsit Biroul Oval. Spre exemplu, George W. Bush s-a apucat de pictat, în timp ce Jimmy Carter a fondat un centru pentru promovarea democraţiei şi drepturilor omului. 

Bill Clinton a continuat, pe de altă parte, să se implice în pardid, susţinându-şi soţia, pe Hillary Clinton. 

Barack Obama, ajuns la 55 de ani, a decis să rămână la Washington DC cu Michelle şi cele două fete ale lor. 

Citește și: