Mihai Draghici
219 vizualizări 14 nov 2012

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, declară că nu există indicii clare că informaţii clasificate ar fi fost dezvăluite din cauza relaţiei extraconjugale pe care o avea directorul CIA David Petraeus, informează CNN.

"Nu există indicii, în ancheta FBI, care să sugereze că ar fi fost dezvăluite informaţii clasificate", a declarat Barack Obama răspunzând unei întrebări privind întârzierea cu care FBI a înştiinţat Casa Albă despre ancheta care îl viza pe directorul CIA. "FBI are propriul protocol" şi proceduri, a spus Obama.

Presiunile s-au intensificat asupra FBI şi Administraţiei Barack Obama pentru a oferi explicaţii despre amânarea deciziei de informare a liderilor Statelor Unite în legătură cu ancheta care a condus la demisia directorului CIA. Primul scandal sexual din timpul preşedinţiei democratului Barack Obama a izbucnit vineri, la trei zile după realegerea în funcţie, dar scandalul datează de la începutul verii.

Conform unor surse oficiale, ancheta în cazul lui David Petraeus a început în vară, FBI analizând şase email-uri anonime prin care era ameninţată Jill Kelley, în vârstă de 37 de ani, o prietenă a familiei lui David Petraeus. În cursul anchetei, FBI a depistat că autoarea email-urilor cu ameninţări era Paula Broadwell, biografa directorului CIA.

David Petraeus şi-a dat demisia din funcţia de director al CIA - poziţie pe care o deţinea din anul 2011 -, din cauza unei relaţii extraconjugale. Într-o scrisoare transmisă CIA, Petraeus, în vârstă de 60 de ani, a spus că s-a întâlnit cu preşedintele SUA Barack Obama la Casa Albă şi l-a rugat "să îi permită, din motive personale, să demisioneze din funcţia sa".

Citește și: