Marinela Sarbu
932 vizualizări 10 apr 2019

Cu 97% din voturi numărate, niciunul dintre partidele candidaţilor nu a obţinut o majoritate hotărâtoare, dar Netanyahu are în mod clar prima şansă de a forma un guvern de coaliţie cu alte partide de dreapta care l-au sprijinit.

Likud, partidul premierului Netanyahu, şi Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz, au obţinut câte 35 de locuri fiecare, potrivit site-ului Knesset (Parlament) şi canalelor TV israeliene. Asta ar însemna un câştig de cinci locuri pentru Likud.

"Este noaptea unei victorii colosale", a spus Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, într-un discurs susţinut târziu în noapte la sediul Likud, avertizând că urmează o "noapte lungă şi, eventual, o zi" până la anunţarea rezultatelor oficiale.

În timp ce soţia sa Sara îl aplauda şi îl săruta, în spatele lor au fost aruncate focuri de artificii. "Este un magician", a scandat mulţimea.

Cursa strâns contestată a fost considerată în Israel ca un referendum pentru Netanyahu în urma acuzaţiilor de corupţie. El se confruntă cu o posibilă condamnare în trei cazuri de corupţie, negând însă toate acuzaţiile.

Rezultatele finale sunt aşteptate până vineri.

 

Citește și: