Gandul.info
Mihai SCHIAU
37196 vizualizări 19 mai 2011

Arată ca Beverly Hills: un cartier select, plin deconace sclipitoare, care ar putea fi căminele unor actori saudesigneri celebri, care conduc bolizi Porsche, scrieThe Sun. Dar, de fapt,este orăşelul Ţăndărei, iar vilele sunt locuite de"gangsterii din România", care le-auconstruit cu banii furaţi din Marea Britanie.

Poliţia metropolitană britanică spune că treizeci de "mafioţi",mulţi dintre ei înrudiţi, au ridicat peste o sută de vile luxoaseîn Ţăndărei, multe dintre ele cu cele 800.000 de lire sterlineobţinute ilegal în Albion, din ajutoare sociale.

Vilă din Ţăndărei, construită de "gangsteri" cu banii furaţidin Marea Britanie/ sursa foto: The SUN

Autorităţile engleze cred că frauda pentru care opt ţiganiromâni au fost arestaţi reprezintă doar "vârful aisbergului". Iar,după articolul publicat ieri, The Sun a făcut o vizită în Ţăndărei,oraşul ialomiţean de unde provin ţiganii şi care este situat la 144de kilometri est de Bucureşti.

"Am văzut că strada principală din oraş s-a transformat într-unstrălucitor Bulevard al Beneficiilor", notează, cu umor, tabloidulbritanic.

O altă locuinţă din oraşul ialomiţean, în deplin contrast cuvilele

Astfel, pe strada Bucureşti au apărut zeci de vile în stilamerican, puternic colorate, care valorează minimum 570.000 de eurofiecare, estimează The Sun. Iar multe altele sunt încă înconstrucţie. Toate acestea contrastează "în mod bizar" cu "barăciledărăpănate ale ţăranilor din localitate, găsite mai în josulstrăzii", notează publicaţia.

Un bărbat "cu dinţi deaur": "Dacă îmi pozaţi casa, veţi muri"

Vizita britanicilor nu a trecut neobservată. Aceştia povestesccă s-au întâlnit cu "un bărbat corpolent, cu dinţi de aur", careconducea un Vauxhall cu volanul pe dreapta, înmatriculat în MareaBritanie. "Dacă îmi pozaţi casa, intru în maşina voastră. Veţimuri", ar fi spus bărbatul.

BMW din Ţăndărei, cu volanul pe dreapta şi plăcuţe din MareaBritanie

De fapt, maşinile cu plăcuţe de înmatriculare britanice sunt laordinea zilei în Ţăndărei, notează sursa.

Ieri, casa cu trei nivele a Claudiei Radu (care a primit ocondamnare de şase luni pentru folosirea de acte false) erafinisată de muncitorii angajaţi de familia femeii. Vila esteechipată cu balcoane, terase şi un gazon bine îngrijit. În faţagardului, erau parcate un VW Passat şi un BMW X5.

The Sun a descoperit că, pe lângă beneficiile obţinute ilegaldin partea statului britanic, femeia primea ajutoare şi din parteastatului român. În faţa autorităţilor noastre, Claudia Radu asusţinut că locuieşte într-o casă dărăpănată, la marginea unui drumneasfaltat. Astfel, ea a obţinut o finanţare de 375 de lei pe lunădin partea românilor.

Casa uneia dintre femeile care au fraudat bugetul MariiBritanii

Inspector-şef britanic:"Vom încerca să punem sechestru pe cele 100 devile"

Un alt român arestat în Marea Britanie are o vilă "cu ţiglăolandeză şi frontoane (n.r. element arhitectonic situat deasupraintrării unei clădiri). Şi liderul bandei, Teiuş Dumitru, are unconac în Ţăndărei, deşi el oficial trăieşte în oraşul Nottingham,din Marea Britanie.

Una dintre casele pe care s-ar putea pune sechestru

Poliţia britanică spune că fraude precum ale românilorprejudiciază statul britanic cu 1,13 miliarde de euro anual. Darinspectorul-şef Colin Carswell, şeful operaţiunii care i-a prins peţiganii români, spune că speră să recupereze o parte din bani."Credem că minimum 100 de case au fost construite de această bandă.Acum, vom încerca să punem sechestru pe aceste proprietăţi", aexplicat Carswell, pentru The Sun. "Totuşi, acest lucru ar puteadura ani de zile şi va depinde de legile din România şi cooperareapoliţiştilor români. Până acum, au fost excelenţi", a conchisinspectorul.

Citește și: