813 vizualizări 27 apr 2012

UPDATE 17. 24 După trei ore de negocieri, oamenii legi l-au arestat pe bărbatul din cauza căruia centrul Londrei a fost închis. Poliţiştii au precizat că deocamdată nu au găsit niciun ostatic, dar cercetările vor continua, deoarece trebuie să se asigure că viaţa nici unei persoane nu este în pericol.

UPDATE 17. 17 Potrivit Sky News, un presupus suspect a fost arestat. Oamenii legii caută acum dispozitivul care pune în continuare viaţa în pericol a oamenilor care locuisc în acea zonă. Potrivit unor surse ale jurnaliştilor, pe bărbatul care a creat panică în Londra îl chemă Michael Green.

Oamenii legii au împânzit zona unde bărbatul ameninţă că se aruncă în aer.

Update 17. 10 La faţa locului au venit ambulanţe, pentru a prelua eventualele victime. 

Patru persoane au fost luate ostatice într-o clădire din centrul Londrei, sute de localnici fiind evacuaţi din această zonă, informează site-ul postului Sky News.

Incidentul a avut loc în zona Tottenham Court, în centrul capitalei britanice, sute de persoane fiind evacuate.

Se pare că un bărbat, în vârstă de 50 de ani, nemulţumit că nu a reuşit să obţină un permis de conducere şi-a legat o canistră de benzină de corp şi ameninţă că îşi va da foc.

Site-ul publicaţiei 'Huffington Post', ale cărei birouri se află aproape de locul incidentului, a scris că bărbatul a luat patru ostatici în sediul unei firme de transport.

Poliţia recomandă tuturor persoanelor să stea cât mai departe de clădirea unde are loc incidentul, deoarece riscul apariţiei unei explozii este destul de ridicat.

Autorităţile au trimis negociatori şi echipe de intervenţie la faţa locului, precizând că nu este vorba de un incident terorist.

Potrivit Scotland Yard, poliţia a fost chemată la locul incidentului la ora 11.59 (locală şi GMT), după ce bărbatul a aruncat "obiecte pe fereastra etajului al 5-lea al unui imobil".

Pentru autorităţi ,prioritatea o reprezintă eliberarea ostaticilor.

Citește și: