Mircea Olteanu
576 vizualizări 12 sep 2019

După ce în ultimele două săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, acţiune criticată de opoziţie, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.

Pe de altă parte, Boris Johnson susţine că a suspendat Parlamentul pentru a putea prezenta într-o nouă sesiune programul său de îmbunătăţire a serviciilor medicale, de ordine publice şi alte „priorităţi ale poporului”.

Instanţa supremă a Scoţiei a hotărât miercuri că suspendarea nu este legală, astfel că unii lideri ai opoziţiei au sugerat că Boris Johnson a indus-o în eroare pe regina Elisabeta a II-a, care, în calitate de monarh constituţional, trebuie să aprobe în mod formal decizia de prorogare.

„Sigur că nu”, a afirmat Boris Johnson după ce a fost întrebat dacă a indus-o în eroare pe regină.

Premierul de la Londra a mai afirmat că toate chestiunile legale privind suspendarea Parlamentului vor fi rezolvate de Curtea Supremă a Marii Britanii, care urmează să ia săptămâna viitoare o decizie.

 

Citește și: