Teodora Marinescu
425 vizualizări 19 oct 2019

Deputatul independent Oliver Letwin şi colegul laburist Hilary Benn au propus un amendament care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat.

Acesta a fost votat sâmbătă de membrii Parlamentului de la Londra, obţinând 322 de voturi „pentru” şi 306 „împotriva”.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, în acest context, că oportunitatea de a avea un vot „semnificativ” a trecut, adăugând că nu se simte descurajat de rezultat şi reiterând că cel mai potrivit lucru pentru Marea Britanie este să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie.

„Nu voi negocia o amânare cu UE, iar legea nu mă obligă să fac acest lucru. Încă o extindere va afecta această ţară”, a declarat premierul britanic.

Acesta a mai informat că legislaţia definitivă va fi introdusă săptămâna viitoare.

Camera Comunelor: Boris Johnson trebuie să ceară amânarea Brexit-ului

Camera Comunelor din Parlamentul britanic a transmis sâmbătă că Guvernul trebuie să ceară o amânare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în contextul aprobării amendamentului Letwin, relatează site-ul postului CNN.

„Guvernul trebuie să ceară o extindere a Articolului 50, în conformitate cu Actul Benn şi să clarifice cum intenţionează să procedeze”, a transmis Camera Comunelor într-un mesaj postat pe Twitter.

Boris Johnson susţine că nu va cere o amânare a ieşirii Marii Britanii din UE

 

 

Citește și: