Gandul.info
Teodora Marinescu
3010 vizualizări 9 nov 2017

În timpul vizitei la Bruxelles, de miercuri, 8 noiembrie, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, susţine că Brexit ar putea reprezenta o oportunitate a deschiderii Uniunii Europene către şase naţiuni, din fosta Iugoslavie, care aspiră să adere încă din 2007.

"Este o adevărată oportunitate pentru noi să aducem Balcanii de Vest mai aproape de UE, în timp ce Marea Britanie iese din Uniunea Europeană. Consider că este important şi posibil ca noi să luăm o decizie dintr-o perspectivă europeană. Dacă nu ne asumăm un risc, nu progresăm", a afirmat Borisov în cadrul unei conferinţe de presă comună cu şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul bulgar a adăugat că nu există niciun "risc real" în apropierea de Uniunea Europeană a statelor din Balcanii de Vest. Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia au reuşit să progreseze în ultimii zece ani, însă într-un ritm lent, motiv pentru care Juncker a afirmat că extinderea Uniunii nu este posibilă în 2019.

"Pentru moment, nu pare posibil să putem accepta membri noi în 2019. Mi-ar plăcea ca perspectiva europeană să nu fie văzută ca o invit

Citește și: