3 vizualizări 2 nov 2007

Liderul de la Casa Albă, George W. Bush, a lansat un avertisment atât propriului Congres, cât şi lumii, să nu ignore pericolul prezentat de vorbele lui Bin Laden. Îndemnul la ură pe care îl lansează numărul unu din Al-Qaida este la fel de clar ca cele ale lui Hitler şi Lenin.

„Istoria ne arată că subestimarea afirmaţiilor unor astfel de oameni răi şi ambiţioşi înseamnă o eroare foarte gravă”, a declarat George W. Bush, în timpul unei intervenţii avute la Heritage Foundation.

În ceea ce-l priveşte pe Bin Laden şi pe terorişti în general, ei „şi-au anunţat obiectivele: intenţia de a fonda un imperiu islamic totalitar înglobând toate pământurile musulmane, foste şi actuale, care se întind din Europa până în Asia de Sud-Est trecând prin Africa de Nord şi Orientul Mijlociu”, spune liderul american.

”Lumea a ignorat cuvintele lui Lenin, când el îşi anunţa intenţiile de a lansa o revoluţie comunistă în Rusia, şi lumea a plătit un preţ greu. Imperiul sovietic pe care l-a creat a ucis zeci de milioane de oameni şi a aruncat lumea întreagă în pragul unui război termonuclear”, a continuat liderul de la Casa Albă.

La fel, în anii 1920, „lumea a ignorat şi ideile lui Hitler, care dorea să construiască în Germania un super-stat arian şi să extermine toţi evreii, şi lumea a plătit un preţ enom. Nazismul a ucis milioane de oameni în camerele de gazare şi a zvârlit lumea într-un război dezastruos”, a amintit preşedintele american.

„Lecţia ce trebuie trasă din această experienţă este clară: nu trebuie să ignorăm cuvintele duşmanului”, a subliniat preşedintele Bush. Ceea ce nu toţi politicienii americani fac, a atras el atenţia – unii dintre ei „au uitat că America este în război” cu teroriştii. (E.F.)

Citește și: