Ionela SAMOILĂ
1160 vizualizări 7 oct 2012

Dronele, aparatele teleghidate care pot ataca fără să fie asistate de un pilot, au ca scop să dezvolte armamentul de război de ultimă generaţie şi să ţină tehnologia la distanţă de inamic. Aceste aparate au schimbat conceptul de război, obligând marile puteri să se concentreze asupra dezvoltării tehnicii militare.

Business Insider publică o analiză a celor mai recente dezbateri apărute în presa internaţională în legătură cu acest subiect. Jurnaliştii americani aduc o serie de argumente care susţin necesitatea dezvoltării acestei tehnologii.

Unul dintre argumentele pe care le invocă este chiar faptul că dronele automatizate se pot întoarce pe cont propriu la bază, atunci când o legătură este întreruptă.

Un al doilea factor în sprijinul dezvoltării acestei tehnologii de către guvernul american este acela că s-ar reduce riscul deceselor în rândul soldaţilor americani aflaţi în misiune.

Specialiştii în tehnică militară ar trebui să se concentreze asupra dezvoltării armamentului de ultimă generaţie, pentru a face faţă unor ţări precum Iranul, se mai arată în articolul citat.

Citește și: