305 vizualizări 8 apr 2012

Câinii comunitari agresivi din Sofia ar putea fi eutanasiaţi, a sugerat duminică primarul capitalei bulgare, Iordanka Fandakova, după decesul unui bărbat atacat de câini la sfârşitul lui martie, relatează site-ul Novinite.com.

"Este important pentru mine ca haitele de câini fără stăpân să fie înlăturate de pe străzile oraşului", a declarat Fandakova duminică.

"Normele europene nu exclud eutanasierea animelelor agresive, dacă acest lucru este permis de legislaţia locală", a subliniat ea, citată de Bulgarian Telegraph Agency.

Comentariile primarului intervin după un accident tragic care a avut loc în capitala bulgară. Botio Tacikov, un economist de renume, care a fost atacat brutal de o haită de câini în cartierul Malinova Dolina din capitala bulgară la sfârşitul lui martie, a decedat.

Faptul că Tacikov a fost atacat de câini comunitari agresivi a generat o nemulţumire generală, în timp ce oraşul se luptă de mai mulţi ani să limiteze creşterea numărului de câini fără stăpân. Potrivit datelor oficiale, în Sofia sunt aproximativ 10.000 de câini fără stăpân, deşi unii consideră că numărul lor este mai mare.

 

Citește și: