Gandul.info
Mircea Olteanu
2526 vizualizări 18 nov 2017

În pofida eliberării a aproape tuturor zonelor controlate de reţeaua teroristă, forţele din cele două ţări se aşteaptă ca militanţii Stat Islamic să iniţieze o campanie de gherilă.

Premierul irakian Haider al-Abadi a felicitat forţele armate şi poporul irakian, afirmând că oraşul Rawa a fost eliberat într-un timp record.

"Felicit forţele noastre eroice şi poporul irakia pentru eliberarea (oraşului) Rawa. (...) Victoria totală este aproape", a declarat şeful Guvernului de la Bagdad.

"Odată cu eliberarea (oraşului) Rawa putem spune că toate zonele în care (reţeaua) Daesh este prezentă au fost eliberate", a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor armate irakiene, folosind acronimul arab al organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Forţele irakiene se concentrează în acest moment pe eliminarea militanţilor care au fugit în zona de deşert de la frontiera dintre Irak şi Siria.

Se crede că Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste, se ascunde în zona de deşert de la frontiera dintre cele două state.

Citește și: