Florin Jinga
5803 vizualizări 19 oct 2018

După ce sute de canadieni au ieşit pe străzi pentru a sărbători legalizarea marijuanei şi au făcut cozi la magazine, în unele zone din ţară nu se mai găseşte cannabis de cumpărat.

Alexandre, un tânăr de 30 de ani, a stat miercuri în Montreal şapte ore la coadă pentru marijuana, dar n-a mai apucat. Clienţii au fost rugaţi să plece, iar Poliţia a intervenit pentru a dispersa mulţimea, informează Metro.

Canada a rămas aproape fără canabis la două zile de la legalizare

”A fost foarte frig, un iad. Dar ne-am distrat oricum, am intrat în vorbă cu oamenii şi am împărţit jointuri. Nu am mai fumat până acum, dar din moment ce este o zi istorică pentru Canada, m-am gândit să încerc. Dumnezeule, e bombă!”, spune Genevieve, în vârstă de 41 de ani, care a stat la coadă să îşi cumpere marijuana şi s-a întors joi să-şi mai cumpere.

Doritorii au fost avertizaţi că timpul de livrare a comenzilor online poate să ajungă şi la cinci zile, în condiţiile în care poştaşii ameninţă cu o grevă săptămâna viitoare.

De exemplu, într-unul dintre cele mai mici state din Canada, Noua Scoţie, în prima zi s-a vândut marijuana în valoare de peste 660.000 de dolari canadieni.

Canada a rămas aproape fără canabis la două zile de la legalizare

Crize de canabis s-au mai înregistrat în Newfoundland şi Labrador, dar şi în teritoriul Nunavut din zona Arctică. În Ontario, cea mai populată provincie din Canada, au fost procesate în primele ore de la legalizare 38.000 de comenzi de marijuana în valoare de 750.000 de dolari, în timp ce în Quebec au fost 42.000 de comenzi atât online, cât şi la magazine, depăşind toate aşteptările.

Unii tineri au fost şocaţi de preţurile relativ ridicate, de la 5 dolari canadieni (16 de lei) pe gram în Quebec la 18 dolari canadieni (56 de lei) în Saskatchewan (centrul Canadei). Înainte de a fi legalizată, preţul mediu pe piaţa neagră pentru un gram era de 6,79 dolari canadieni (19 lei).

După două zile, magazine din mai multe provincii au început să raporteze că au rămas fără marijuana. Statisticile oficiale spun că până la finalul anului 5,4 milioane de canadieni vor cumpăra marijuana legal.

Foto: Hepta

Citește și: