Ionela SAMOILĂ
2467 vizualizări 23 sep 2012

Cea de-a 179-a ediţie a Oktoberfest a început, sâmbătă, la Munchen. Peste şase milioane de oameni sunt aşteptaţi în capitala Bavariei pentru cele 16 zile ale celebrului festival al berii, informează Daily Mail.

Conform tradiţiei, primarul oraşului Munchen, Christian Ude, a fost cel care dat startul la distracţie, deschizând primul butoi cu bere. Ploaia nu i-a descurajat pe amatorii de bere, care s-au adunat în cele 35 de corturi uriaşe instalate în centrul oraşului.

AFP / Mediafax Foto

 

AFP / Mediafax Foto

În afară de bere, vizitatorii se vor putea bucura, ca în fiecare an, de celebrii cârnaţi bavarezi sau îşi vor putea achiziţiona un costum tradiţional bavarez de la tarabele meşterilor populari.

Potrivit Mediafax, preţul berii de la Oktoberfest va creşte în acest an cu 3,9 procente, ajungând la o medie de 9,32 de euro pentru halba de un litru. Cantitatea de bere consumată anul acesta va depăşi recordul stabilit anul trecut, conform estimărilor făcute de specialişti. La ediţia din 2011, s-au băut 7,5 milioane de bere.

AFP / Mediafax Foto

 

AFP / Mediafax Foto

De asemenea, anul trecut, festivalul bavarez a atras 6,9 milioane de oameni, nu mai mult, însă, decât recordul stabilit în 1985, când 7,1 milioane de persoane au mers la Munchen pentru a celebra 175 de ani de la prima ediţie Oktoberfest.

Cu toate că festivalul, care datează din 1810, este cunoscut în întreaga lume, doar 20% dintre cei care merg anual la Munchen sunt turişti străini, restul fiind germani, conform aceloraşi estimări.

Citește și: