Ana Borlescu - Mediafax
224 vizualizări 26 feb 2013

Carne de cal a fost găsită, în Spania, în cannelloni ce ar fi trebuit să fie umpluţi cu carne de vită, a anunţat luni ministrul spaniol al Agriculturii, Miguel Arias Canete, în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni la Bruxelles, relatează AFP.
"Am găsit urme de ADN de cal în cannelloni umpluţi cu carne, în peninsula iberică", a spus Canete în cadrul unei reuniuni cu omologi europeni consacrată examinării acestui scandal care afectează 15 ţări europene.

"Am informat deja autorităţile regionale, asociaţiile de consumatori şi companiile în cauză", a adăugat el fără să ofere alte precizări.

Autorităţile din Insulele Canare au blocat săptămâna trecută o tonă de hamburgeri congelaţi destinaţi unor hoteluri şi restaurante din acest arhipelag turistic, după ce au descoperit că aceştia conţineau carne de cal.

Cele 1.089 de kilograme de hamburgeri, în care urmează să fie determinat procentajul de carne de cal, fuseseră trimise de o companie din Valencia (est) către "operatori hotelieri, dar nu şi unor comercianţi şi nici supermarketurilor", a declarat minstrul spaniol al Sănătăţii.

Grupul elveţian Nestlé a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută, că va retrage de la vânzare, în Spania şi Italia, două preparate, şi anume ravioli şi tortellini, prezentate ca preparate cu carne de vită, dar care conţineau carne de cal.

Citește și: