868 vizualizări 23 ian 2011

China este vedeta planetei în acest moment - presa internaţională vorbeşte continuu despre "miracolul chinezesc", după ce China comunistă a ajuns a doua superputere economică a lumii, dând la o parte Japonia, după trei decenii de creştere accelerată. Confirmarea a fost făcută chiar luna aceasta. Acum, China suflă în ceafă SUA, iar piaţa auto chineză a detronat-o pe cea a americanilor, devenind prima din lume. Asta s-a întâmplat în 2009, mult prea devreme faţă de estimările experţilor. Ba chiar, în ultimii doi ani, China a împrumutat mai mulţi bani decât Banca Mondială ţărilor aflate în curs de dezvoltare. Şi are ambiţii mari în continuare: lucrează la avionul invizibil, vrea să construiască "noul Hawaii", să-şi extindă reţeaua de autostrăzi până la lungimea celei din SUA şi să construiască cel mai lung pod din lume peste apă. Pentru asta va folosi oţel suficient pentru 65 de turnuri Eiffel.

Dar toate "minunile" acestea au un preţ: China a ajuns cel mai mare poluator al planetei, iar populaţiei în continuare îi este străin conceptul de grijă pentru mediu. Poluarea aerului omoară anual 1,3 milioane de persoane, iar apele "otrăvitoare" alţi 100.000 de oameni. Peste un sfert dintre ape sunt atât de murdare, încât nu pot fi folosite nici în industrie, nici în agricultură. Poluarea mai vine şi din faptul că China a ajuns cel mai mare consumator de energie din lume, arzând pentru asta cantităţi inimaginabile de cărbuni. În plus, unii analişti estimează că reversul uimitoarei sale dezvoltări ar putea fi "supraîncălzirea economiei", care ar aduce cu ea tot felul de blocaje. Pe de altă parte, analiştii de la Banca Mondială spun că, în funcţie de rata de schimb valutar, China are şanse să devină cea mai mare economie a lumii în 2025, luând faţa SUA.

Ambiţii chinezeşti: avionul invizibil sau "noul Hawaii", o insulă turistică super-grandioasă

Cel mai lung pod din lume peste apă, Qingdao Haiwan, va avea o lungime de 42,5 kilometri, mai lung cu 5 kilometri decât Lake Pontchartrain Causeway din statul american Louisiana, deţinătorul recordului din prezent. Se vor folosi 450.000 de tone de oţel, 2,3 milioane de metri cubi de ciment, un "batalion" de 10.000 de muncitori, iar totul va costa 10,7 miliarde de dolari. Podul este planificat să fie inaugurat anul acesta, urmând să fie tranzitat zilnic de peste 30.000 maşini. La construcţie au fost folosite 2,3 milioane de metri cubi de ciment, adică atât cât ar fi necesar să construieşti 3.800 de bazine olimpice de înot. Construcţia va avea 5.200 de piloni şi va rezista inclusiv unui cutremur cu magnitudinea 8. Ecologiştii, însă, se plâng că uriaşul pod ar putea da peste cap ecosistemul marin, ameninţând delfinul alb chinezesc, o specie rarisimă.

Chinezii ar fi construit deja şi avionul invizibil, obţinând de la Rusia tehnologia necesară fabricării prototipului său de bombardier de vânătoare, invizibil pe radar, potrivit AFP. Noul avion arată că statul chinez este decis să îşi modernizeze şi armata, au subliniat specialiştii.

Insula turistică numită "noul Hawaii" este gândită să se construiască pe insula tropicală Hainan şi să devină o "Mecca a turismului mondial" până în 2020, atrăgând turişti din întreaga lume. Pescarii locali, însă, înfricoşaţi că nu vor mai avea unde-şi ţine bărcile în sezonul taifunurilor, au distrus maşini guvernamentale şi i-au luat la bătaie pe muncitorii veniţi la lucru. Pe insula Hainan trăiesc şase milioane de locuitori, majoritatea săraci. În acest moment, Guvernul se chinuie să negocieze cu sătenii, ca să-i lase în pace pe muncitori şi să nu mai blocheze construcţia.

În ceea ce priveşte autostrăzile Chinei, aceasta avea în ianuarie 2010 o reţea de 65.000 de kilometri, dar asta nu-i este suficient. Şi-a propus ca, până în 2020 să aibă cu totul 100.000 de kilometri, comparabil cu ceea ce au în prezent SUA.

Record: China, ţara cu cei mai mulţi miliardari din lume

La multe capitole, China deţine recordurile lumii: este prima producătoare mondială de cărbuni, a treia producătoare de energie electrică din lume, al doilea mare exportator mondial, deţine mai mult de o cincime din totalul populaţiei Pământului, are cei mai mulţi internauţi din lume (aproape 400 de milioane) şi are cei mai mulţi miliardari de pe mapamond, potrivit lui Rupert Hoogewerf, fondator şi editor al listei bogaţilor, Hurun. Dacă în SUA există 189 de miliardari în dolari, în China sunt între 400 şi 500. Reversul medaliei este că în zonele rurale rata şomajului depăşeşte de două ori indicii oficiali de 4,6 %.

Pe lângă toate astea, mâna de lucru chineză a rămas una dintre cele mai ieftine din lume, multe economii occidentale bazându-se pe costurile reduse obţinute în China. Iar anul trecut, în vreme ce spaţiul euroatlanic "se bătea" cu criza, economia chineză prospera, crescând cu 10,3%. În ultimul trimestru, PIB-ul a crescut cu 9,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, uimindu-i pe analişti, care iniţial estimaseră o încetinire, nicidecum o creştere. În plus, în ultimii doi ani China a împrumutat peste 110 miliarde de dolari statelor aflate în curs de dezvoltare, faţă 100,3 miliarde de dolari plătite de Banca Mondială. Spania, Portugalia sau Grecia se numără acum printre datornicii săi.

Săraca ţară bogată - ce probleme are China

Unii analişti străini cred, însă, că peste o vreme economia Chinei se va bloca pe unele sectoare din cauza mai multor factori: investiţii excesive care au redus resursele naturale (construcţia de fabrici şi îmbunătăţirea infrastructurii cu orice preţ, fără să fie nevoie de fiecare dată), slaba gestionare financiară (credite neperformante fiindcă oficialii locali au forţat băncile să le finanţeze proiecte, la dobânzi aproape de zero), sau sistemul educaţional nu prea bun. Astfel, universităţile ar produce cei mai mulţi ingineri şi oameni de ştiinţă fiindcă, pentru a-şi atinge numărul de absolvenţi cerut de stat, universităţile îşi coboară standardele foarte mult. Apoi, mai sunt pe listă şi corupţia (Transparency International arată că aceasta îi costă 500 - 700 de miliarde de dolari pe an), poluarea şi lipsa apei potabile, probleme extrem de serioase în China. De pildă, în fiecare an aici se formează un deşert de mărimea statului american Connecticut, care până la urmă dă în furtuni de nisip.

Conform unui studiu, în Shanghai toată ploaia care a căzut în prima jumătate a anului 2010 a fost acidă.

Pe lângă toate astea, statul chinez se arată de pe acum îngrijorat de îmbătrânirea populaţiei, după ce prin anii '70 a impus populaţiei să nu facă mai mult de un copil, cu unele excepţii. "Până acum ne-am concentrat asupra încetinirii creşterii populaţiei, iar acum ne-am trezit fără tineri. Este mai complicat decât credeam iniţial", a spus Peng Xizhe, profesor la Universitatea din Shanghai. Se aşteaptă ca până în 2020 populaţia cu vârsta de peste 65 de ani să reprezinte 11,2% din total. Însă dacă nu s-ar fi aplicat politica familială a anilor '70, China ar fi numărat în 2010 cu 400 de milioane de oameni peste cele 1,3 miliarde pe care le are acum. Profesorul Peter Navarro de la Universitatea California spune că populaţia Chinei îmbătrâneşte într-un ritm mai accelerat decat acela în care se îmbogăţeşte.

România a pierdut banii chinezeşti

Dacă în anii '90, România avea deja o tradiţie în a face schimburi comerciale cu China, acum investiţiile chinezeşti în România însumează circa 300 de milioane de euro, adică mai puţin de 2% din toate investiţiile europene ale Chinei. Germania şi Marea Britanie, de pildă, plasate cam la acelaşi nivel cu România în anii trecuţi, se bucură acum de investiţii chinezeşti de un miliard de euro.

Citește și: