Olimpia Nicolae
5223 vizualizări 17 dec 2016

Omar, în vârstă de 34 de ani, este cel mai mare dintre cei patru fii ai lui Osama bin Laden. Acesta călătorea împreună cu soţia sa, Zaina al Sabah from Doha, şi au solicitat în urma refuzului să fie trimişi în Turcia.

Cuplul, care a locuit în Egipt vreme de câteva luni între 2007 şi 2008, a mai fost anterior respins să pătrundă în statul egiptean. Omar a fost expulzat din Egipt, după ce acesta a cerut azil politic în Spania. Madridul i-a respins sâmbătă definitiv cererea de azil politic, apreciind că siguranţa sa nu este în pericol în Orientul Mijlociu.

În cadrul unui interviu dat agenţiei Reuters în anul 2010, Omar a declarat că a solicitat Arabiei Saudite şi Iranului încheierea separării de fraţii şi surorile sale, în urma atacurilor de la 11 septembrie.

Omar a afirmat că toţi copii din familia bin Laden încearcă să fie ”buni cetăţeni ai lumii”, dar suferă de lipsa unui tată şi din cauza stigmatului de a fi urmaşii unui lideri al-Qaida, deşi niciunul dintre aceştia nu au făcut parte din organziaţia teroristă.

Citește și: