Silviu Bănilă
97 vizualizări 22 oct 2014

Sondajul Gallup a fost realizat înaintea anunţului de luni, potrivit căruia 51 de persoane au fost scoase de pe listele medicale speciale în Texas, după ce nu au prezentat simptomele Ebola timp de 21 de zile. Alţi pacienţi se află încă sub supravegherea autorităţilor.

În SUA, trei persoane au fost diagnosticate cu virusul Ebola, care a ucis peste 4.500 de persoane la nivel global. Liberia, Guineea şi Sierra Leone au înregistrat cel mai mare număr de victime.

Miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii se va reuni de urgenţă, pentru a discuta despre epidemia de Ebola în creştere din Africa de Vest. Comitetul poate recomanda restricţii comerciale şi de călătorie în zonele afectate de Ebola.

Principala întrebare la care au răspuns americanii intervievaţi de Gallup a fost: „Care credeţi că este principala problemă cu care se confruntă în prezent America?”

Economia şubredă (17%), nemulţumirea faţă de guvern (16%), şomajul (10%), sistemul de sănătate publică (8%), imigranţii (7%), deficitul bugetar/ federal (5%) se numără printre principalele probleme constatate de americani.

Cetăţenii din SUA mai sunt îngrijoraţi de declinul moral (5%), Ebola (5%), situaţia din Irak/ Ascensiunea Statului Islamic (5%), educaţia (5%), lipsa banilor (3%), sărăcia/ foametea/ oamenii străzii (3%), terorismul (3%), rasismul (3%) şi infracţionalitatea/ violenţa (3%).

După ce a atins un vârf de 15% în intervalul iulie-august 2014, problema imigraţiei a devenit mai puţin importantă pentru americani (7% - luna octombrie).

Rezultatele sondajului Gallup se bazează pe interviurile telefonice realizate în intervalul 12-15 octombrie 2014 în rândul a 1.017 adulţi cu vârste de peste 18 ani, care locuiesc într-unul din cele 50 de state americane şi Districtul Columbia.

Citește și: