Ioana Boja
6330 vizualizări 22 oct 2011

Trupul neînsufleţit al fostului lider libian Muammar Gaddafi, ucis joi la Sirt, va fi înmormântat într-un loc secret pentru a evita orice pelerinaj la mormântul său pe viitor, au declarat vineri membri ai Consiliului militar din Misrata, unde se află cadavrul acestuia în prezent, relatează AFP.
Premierul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) libian "Mahmoud Jibril ne-a dat acest sfat când a venit să vadă cadavrul", vineri după-amiază, a explicat un membru al Consiliului militar, sub acoperirea anonimatului. Afirmaţiile acestuia au fost confirmate de mai mulţi colegi ai săi.
"Această decizie este menită să evite ca pe viitor anumiţi pro-Gaddafi să efectueze un pelerinaj la mormântul său", a precizat acest oficial, adăugând că se va proceda "ca în cazul lui Adolf Hitler", dictatorul nazist al cărui cadavru a dispărut după sinuciderea în buncărul său din Berlin în 1945.
Dar potrivit unora dintre aceste surse, o reunine va avea loc sâmbătă pentru a-i convinge pe ultimii sceptici, a ajunge la un consens şi a adopta o decizie formală.
Formând o coadă de sute de metri lungime vineri după-amiază, mii de persoane au venit să vadă cadavrul lui Muammar Gaddafi, expus într-o cameră frigorifică, la periferia oraşului Misrata.

Citește și: