Bianca Pavaluca
315 vizualizări 1 aug 2018

Cei patru au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare deoarece au intrat pe teren îmbrăcaţi în uniforme de poliţie în a doua repriză a meciului dintre Croaţia şi Franţa din data de 15 iulie.

Aceştia au fost reţinuţi din nou, pentru o zi, chiar în momentul în care părăseau marţi închisoarea, a declarat Nikolai Vasilyev, avocatul grupului.

Motivul reţinerii lor pentru încă o zi nu a fost clar. Grupul consideră că autorităţile doreau să îi acuze pe cei patru de organizarea unor evenimente publice fără aprobare, ceea ce ar fi putut însemna alte zece zile de închisoare.

Intrarea celor patru pe teren, în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin şi a altor oficiali de rang înalt a reprezentat una dintre puţinele breşe de securitate în cadrul Cupei Mondiale găzduite de Rusia.

Reprezentanţii grupului au declarat că acţiunea celor patru a fost menită să promoveze libertatea de exprimare şi să protesteze faţă de politicile corupte ale FIFA.

Grupul Pussy Riot a devenit cunoscut în anul 2012, când membrii acestuia au fost închişi după ce au organizat un protest împotriva lui Putin într-o catedrală ortodoxă din Moscova. De atunci, grupul a devenit un simbol al acţiunilor de protest anti-Kremlin.

Foto: Hepta

Citește și: