Carol Dan - Mediafax
Loredana VOICULESCU
5697 vizualizări 14 ian 2015

Macaraua maritimă GSP Neptun a fost angajată în acest proiect de compania Hyundai Engineering & Steel Industries, constructorul turnurilor laterale, tablierelor şi al cablurilor de suspensie ale podului, potrivit unui comunicat al GSP.

"A fost o licitaţie internaţională la care am participat. Au fost cel puţin trei firme care au participat", a declarat pentru gândul inginerul Mihai Cârlan, şeful departamentului de Construcţii Marine din cadrul GSP. Macaraua GSP Neptun este cea mai mare macara din zonă, putând ridica până la 1.800 de tone. Macaraua este operată de 14 angajaţi români.

Podul peste strâmtoarea Bosfor, denumit Yavuz Sultan Selim, va fi cel mai lat din lume, cu o lăţime de 59 de metri, şi va fi al treilea care leagă partea asiatică de cea europeană a metropolei Istanbul.

Cel de-al treilea pod peste Bosfor va avea şi cei mai înalţi piloni laterali din lume, de 322 de metri. Podul, cu o lungime totală de 2,1 kilometri, va fi inaugurat în 29 octombrie 2015 şi va costa 3 miliarde de dolari, se mai arată în comunicat.

GSP furnizează servicii integrate pentru industria offshore de petrol şi gaze, în sectoarele de foraj marin, construcţii marine, construcţii hidrotehnice, transport marin, servicii de salvare şi căutare pe mare, intervenţie în caz de poluare şi instruire.

Compania operează o flotă de 13 nave de asistenţă şi aprovizionare, 8 platforme mobile de foraj marin, 10 nave multifuncţionale, 3 nave de construcţii marine şi 2 macarale plutitoare de mare tonaj.

 

 

 

Citește și: