Laura HOLBAN
1038 vizualizări 11 aug 2011

După ce protestele din Marea Britanie au luat sfârşit, mai mulţi hoţi "de ocazie" au fost judecaţi la tribunal. Deşi lumea se aştepta ca cei mai mulţi dintre aceştia să fie binecunoscuţii huligani, la tribunalele din Londra, Manchester, Birmingham, Liverpool şi Nottingham s-au prezentat personaje din cele mai diverse, notează Daily Mail.

Printre cei prezenţi în faţa justiţiei s-au perindat atât fiica unui milionar, un salvamar, un poştaş, un bărbat care lucrează drept consilier într-o şcoală generală şi alte persoane care se încadrează, în mod normal, în categoria celor care duc "o viaţa onorabilă".

Cel mai tânăr dintre infractori este un băiat de 11 ani, care s-a prezentat la tribunal alături de mama sa. Acesta a fost prins, în compania altor copii, furând un tomberon în valoare de 50 de lire prin geamul spart al unui magazin de pe străzile din Romford, un oraş din comitatul Essex. Băiatul a fost eliberat, cu condiţia să se întâlnească cu specialişti pe problemele tinerilor de trei ori pe săptămână şi să nu părăsească locuinţa fără o rudă adultă.

O altă persoană care a profitat de revoltele din Marea Britanie este Laura Johnson, o tânără de 19 ani, fiica unui milionar din Londra. Fata a furat electronice în valoare de 5.700 de euro şi le-a ascuns în maşina personală. Johnson este o studentă de nota 10 şi a frecventat cursurile unuia dintre cele mai bune licee din ţară, Şcoala de Gramatică St. Olave's. Fata face parte dintr-o familie înstărită, casa părinţilor săi fiind întinsă pe un teren mare şi beneficiind inclusiv de un teren privat de tenis. Părinţii săi i-au angajat un avocat, iar fata va scăpa doar cu plata cauţiunii.

Alexis Bailey, de 31 de ani, a fost prins în timp ce fura dintr-un magazin de electronice din Croydon. Bărbatul lucrează în cadrul unei şcoli generale, unde ocupă postul de consilier. Un alt bărbat arestat şi reţinut pentru furt este Barry Naine, de 42 de ani, care lucrează într-un adăpost pentru oamenii străzii din Lewisham. Tot cu portbagajul plin de electronice au fost prinşi şi Jeffrey Ebanks, de profesie poştaş, şi nepotul său de 18 ani.

Jason Matthews, un proaspăt tătic, a fost şi el reţinut de poliţia londoneză deşi bărbatul a declarat că nu "este unul dintre tipii răi", ci doar a ieşit să cumpere scutece. Aaron Mulholland, un salvamar de 30 de ani, a plâns în timp ce mărturisea că s-a alăturat unui grup de hoţi care prăda un magazin de telefoane mobile şi alte accesorii.

Citește și: